Skrevet af Lisbeth Qvortrup, skoleleder, 16.09.12

At vi på N. Kochs Skole ikke har hjemkundskab betyder ikke, at mad ikke spiller en rolle på skolen. Vi inddrager mad i undervisningen hver gang, der byder sig en lejlighed, som regel i forbindelse med emneuger, og vi laver ofte mad sammen med børnene i fritidsordningen. Vi elsker mad og synes det er vigtigt at beskæftige sig med i skolen. Vi vil gerne lave mad, spise mad, tale om mad og forholde os til mad og sundhed. Fredag d. 21. september sætter vi fokus på mad på hele skolen.

Vi har været så heldige at få Frugtformidlingen (http://www.frugtformidlingen.dk/) og madkulturen (http://madkulturen.dk/) til at rykke ind på skolen med en masse gode folk og sammen med børn og lærere sætte fokus på mad og måltidet. Nogle besøgte måske foodfestivalen på Tangkrogen i sidste weekend. Hvis man ikke allerede havde lyst til at arbejde med mad, fik man det i hvert fald efter et besøg der. Noget af dette flytter vi ind på skolen fredag d. 21. september. 0.-4. klasse skal sammen med madkulturen arbejde med temaet ”Bedre Madder”

Formålet er at skabe nogle gode madoplevelser og gøre børnene nysgerrige og bevidste om, hvor maden kommer fra og hvilke muligheder, råvarerne indeholder. 5.-9. klasse skal sammen med frugtformidlingen lave wokmad i Danish Crowns store køkken, der stilles op i Askesalen. Desuden skal de besøge forskellige workshops, der sætter fokus på råvarer og det gode måltid. En enkelt dags fokus på mad skaber ikke kokke eller gourmeter, men målet er, at alle i løbet af den dag, har fået et lille indblik i forskellige sider af mad: Råvarer, grundsmage, tilberedning, tilsmagning, hygiejne, måltidsoplevelser, madtraditioner og forskellige madkulturer; og forhåbentlig tager de noget af det med hjem.

Vi håber på, at dagen giver både madoplevelser og madmod. Vi glæder os rigtig meget en stor MADFEST.