Kochs Skole åbner international afdeling august 2017

Kochs Skole byder velkommen til op mod 100 internationale elever til august 2017 på Kochs International.

Den internationale afdeling på Kochs Skole bliver tæt integreret med den eksisterende skole, og de internationale og de danske elever får en skolegang med mange fælles tiltag.

”Vi er f.eks. meget inspireret af tankerne om en bilingual skole, hvor de internationale elever modtager undervisning på både dansk og engelsk. Det er ikke tidligere set i Aarhus”, siger Lisbeth Qvortrup.

Et bærende element i planerne om en international afdeling er ønsket om at fremme kulturforståelsen og den globale indsigt for de danske elever på Kochs Skole, samt at give de internationale elever en forståelse for og indsigt i de værdier, som det danske skolesystem og samfund bygger på.

”Kochs Skole har allerede et bredt favnende og stærkt fællesskab, som vi ønsker at udvide ved at byde velkommen til en international afdeling, hvor kulturmødet og samarbejdet på tværs af nationaliteter og sprog bliver et gennemgående spor”, fortsætter Lisbeth Qvortrup.

”Vi er glade for at have ansat Anders Søndergaard Terp som international afdelingsleder, både fordi han har erfaring med den frie skoleverden og med skoleledelse, men især fordi Anders har arbejdet med international uddannelse i Aarhus gennem mange år”, fortæller Lisbeth Qvortrup, skoleleder på Kochs Skole; ”Anders har den nødvendige erfaring og det internationale udsyn, der skal til for at skabe en attraktiv international afdeling”.

”Udover at skabe en international afdeling med et højt fagligt niveau er min vigtigste opgave at få skabt et fællesskab på tværs, så de internationale elever oplever et kammeratskab med danske elever, og vi håber at kunne inddrage familierne i dette kulturmøde”, siger Anders Søndergaard Terp, afdelingsleder for Kochs International og fortsætter; ”Det bliver en spændende proces at opbygge en international afdeling med et dansk islæt, hvor der bygges videre på de stærke værdier og traditioner, som allerede eksisterer på Kochs Skole.”

På hjemmesiden www.kochs.dk/international vil der løbende komme yderligere oplysninger.

Fakta:
Kochs Skole er med sine 150 år og 580 elever en af Aarhus’ ældste og største frie grundskoler.

Kochs International starter 1. august 2017 og har fra start af plads til 100 elever.
Kochs International bliver Cambridge-certificeret og vil tilbyde en lang række Cambridge-afgangsprøver.

Anders Søndergaard Terp kommer fra Galten Friskole, hvor han var skoleleder i ni år og samtidig headmaster for The International School of Jutland gennem tre år.
Før det underviste Anders Søndergaard Terp på Interskolen og The International School of Aarhus i Viby J.

For yderligere oplysninger kontakt:
Skoleleder Lisbeth Qvortrup på telefon 26 223 133 eller mail lq[at]kochs.dk

International afdelingsleder Anders Søndergaard Terp på telefon 31 542 552 eller mail at[at]kochs.dk