Skrevet af Lulu Willacy, Sofie Sønderlund Birn og Asta Sønderlund Birn, 8. årgang

Det begyndte med, at vi havde valgfaget workforce hvor vi var 9 piger, der gerne ville starte en form for madbod på skolen. Efter en brainstorm med vores lærer Lars, besluttede vi at lave en madsalg til 6. og 7. årgang, hvor vi selv lavede maden, og hvor eleverne kunne få deres mad leveret ud i klasserne.

Vi startede med at lave en spørgeskemaundersøgelse, så vi kunne tage udgangspunkt i, hvad kunderne ville købe. I undersøgelsen var der et felt, hvor eleverne/kunderne kunne skrive ideer til, hvad vi kunne sælge. Det var på den måde, vi fik vores pastasalat på menuen. Resten af den mad vi har på menuen, er noget vi selv synes er rigtig lækkert, og som ikke er for svært at lave. Ellers var det vigtigt, at maden var sund og nem. Sammen med Lars lavede vi et budget og et regnskab og beregninger på, hvor meget vi skulle købe ind.

Vi lavede også vores egen hjemmeside med billeder, vi selv havde taget. På hjemmesiden har vi skrevet vores “arbejdstelefonnummer” ind, så vores kunder kan betale over mobilePay. På hjemmeside kunne man se de forskellige retter. Al mad skulle bestilles og betales to dage før.

Den første salgsdag var der ikke så mange bestillinger, og vi havde ikke helt styr på, hvor meget vi skulle købe, og hvad det kostede. Senere udviklede det sig til flere købte vores mad, og til idrætsdagen solgte vi til hele skolen. Det er vigtigt, det også er en god forreting, og vi har derfor lavet diagrammer over salget pr. kunde, og hvad vi har solgt for de enkelte dage.

 

I fremtiden vil vi gerne sælge til hele skolen ca. en gang om ugen. Vi har præsenteret konceptet for bestyrelsen, og nu venter vi på, at få tilladelse til at gå videre. Vi har snakket om en hel masse praktisk, det var ikke lige så sjovt, som at lave det fysiske – købe ind, lave mad og levere maden. I dag eksperimenterer vi med at lave vores egen müslibar, og lave mad som lærer eleverne om andre kulturer.

Vi synes alle sammen, at det er sindssygt sjovt og spændende at være med til at lave noget, der måske kan blive permanent på skolen. Det har også været sjovt at lave en rigtig forretning med markedsføring, budgetter, brugerundersøgelser osv. Forhåbentlig kan vi lave mere af det i fremtiden.