Skrevet af Lisbeth Qvortrup, skoleleder, 23.12.13

2013 har været et udfordrende og turbulent år.

Jeg vil gerne sige jer alle sammen; medarbejdere, børn, forældre og bestyrelse tusind tak fordi I med jeres engagement har bidraget til, at vi er kommet godt i gennem.

Da jeg startede som skoleleder for snart fire år siden sagde Bobby Zachariae, der var bestyrelsesformand på det tidspunkt til mig, at den vigtigste tradition på Kochs Skole var traditionen for fornyelse.

Tanken om at det er vigtigt at prøve nye ting af, vigtigt at sætte ting i gang, vigtigt at udvikle. Det har i den tid jeg har kendt Kochs Skole fyldt meget og været en vigtig grund til, at vi er den skole, vi er i dag.

Det var andre tider den gang, med et helt andet råderum for frie skoler og derfor helt andre muligheder for udvikling. Ja, måske; men det er altid andre tider, og alle tider har sine udfordringer.

Den fornyelse og forandring der i 2013 har præget skoleverdenen, og dermed indirekte os, er i vid udstrækning kommet udefra og uden at vi har ønsket det.

Folkeskolereform, nye arbejdstidsaftaler, nedskæringer osv…….

Noget af det ville vi gerne have været for uden.

Men nu er det her, og så er det vigtigt, at finde vores rolle i det, lade os udfordre frem for at skræmme.

Jeg ved, at mange af de ting vi i dag er glade for på skolen, er opstået som ideer, der var nødvendige fordi skolen stod med en udfordring.

I sidste uge så jeg sidste afsnit af DRs program SO EIN DING, hvor de viste klip fra gamle teknologiprogrammer. Her kunne man få sig et billigt grin over nogle af de bekymringer, der blev givet udtryk for i forbindelse med udviklingen af ting, som vi i dag meget nødigt ville undvære.

Jeg tror på, at de nye tider også åbner nye muligheder, som kan bringe noget godt med sig, hvis vi er bevidste om, hvad vi vil bruge det til og hvilken retning vi vil.

Det skal profilanalysen bla. hjælpe os med.

Vi har I bestyrelsen besluttet, at vores arbejdsdøgn I foråret, skal bruges til, på baggrund af profilanalysen at finde ud af, hvordan vi kan gøre vores profil endnu skarpere og udvikle os på den baggrund I en tid, hvor vi er presset fra mange sider. Det glæder jeg mig til.

Men nu er det først ferietid.

I dag er der blevet julehygget, sunget, afsløret drillenisser og leget pakkeleg rundt om i klasserne.

På rød og gul er børnene gået på juleferie med tasken fuld af hjemmelavede gaver.

Og traditionen tro var vi alle, børn, forældre, medarbejdere, tidligere elever og venner samlet i kirken, hvor 6. årgang havde arrangeret en stemningsfuld juleafslutning som indledning til juleferien.

Det var som altid en dejlig oplevelse.

Mange ting er heldigvis stadig ved det gamle.

Rigtig glædelig jul og godt nytår til jer alle.

På gensyn 6. januar.

Lisbeth